(novi album)PETAR PUNK-“Javi kojim vlakom odlaziš”

Bjelovarski punkeri PETAR PUNK su već dugo na sceni, stekli su veliki broj poklonika svojim odličnim sviranjem i energičnim koncertima, ali nekako nisu uspjeli isplivati na vrh perjanice hrvatske underground punk scene.

cover

Ovo je novi album na kojem se nalazi 9 pjesama plus tri singla iz 2015. Ne mogu si pomoći da me ovaj bend ne asocira na Hladno Pivo, ali samo zbog vokala slične boje glasa i intonacije. Muzika je energičan punkrock uglavnom srednjeg tempa, sa podosta himničnih refrena i odličnih ideja u strukturi pjesama. Još jedan plus su tekstovi, koji su uvijek bili jaka strana Petar Punka. Svi tekstovi su na hrvatskom jeziku i imaju odličan omjer humora, osobnog i političke angažiranosti uz zdravu dozu sarkazma. Po mom mišljenju najjači aduti i meni najbolje pjesme ovog albuma su “Žešći akord za vas”, “Ponekad” i ponešto drugačija “Tvoja pjesma”. Svi ljubitelji melodičnog punkrocka i fanovi ovog benda biti će jako zadovoljni ovim albumom. Možete ga skinuti free, ali podržite momke na neki način, to će im značiti puno.

8/10

Album: https://petarpunk.bandcamp.com/

Fb: https://www.facebook.com/petar.punk/

 

 

 

Advertisements

About vladkraykulla

Active member of alternative underground scene and culture since early 1990-ies, always thinking and searching how to make the world we live in a better place. Hardcore is a way of life! Dont forget the struggle, dont forget the streets!
This entry was posted in English interviews and articles, Reviews, Svi, Various and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.