(bili smo u kinu)Life(2017.)

lifemovieposter

Pošto je ovo webzine koji zagovara i voli lijepe blockbustere i raskošne filmove pune specijalnih efekata tijekom kojih možete na nekoliko sati zaboraviti na svakodnevne probleme, a uz to obožavam sf, a pogotovo kombinaciju sf i horrora, kada se pojavio ovaj film, očekivao sam da će biti pun pogodak.

Kolega s posla mi je rekao da je film odličan i da će mi se sigurno svidjeti, a čuo sam od još ljudi sa neta da je film prva liga, pa je bilo samo pitanje vremena kada ću ga pogledati. Nakon pseudoznanstvenih drkarija a la Arrival za ekipu koja se onda poslije preserava i kenjari po internetu kako je jako pametna, falilo mi je dobre stare slasherije i akcije po svemirskom brodu, jurnjave po hodnicima i napetosti.

E, pa ovaj film pruža upravo to. Međunarodna ekipa međunarodne svemirske postaje očekuje povratak sonde s Marsa koja nosi uzorke tla za proučavanje. Međutim, sonda donese i još nešto, a to je živi organizam, u obliku bakterije odnosno mikroba, smrznut i naizgled mrtav. Kako to obično biva, naši vrli znanstvenici počnu oživljavati spomenutu bakteriju, ona oživi i raste i postane nepobitan dokaz života u svemiru. Neka debela učenica na planeti Zemlji nazove vanzemaljca Calvin. Kako vrijeme prolazi, Calvin raste i raste dok jednog dana ne otkrije svoju pravu prirodu i ekipa shvati da nikako ne smije doći na Zemlju…

Da ne spoilam previše, tada počne prava makljaža i napetost koje u filmu vjerujte mi ne fali uopće. Glumačka ekipa je dobra, prizori smrti su inovativni, specijalni efekti na nivou i makar film u osnovi pomalo podsjeća na Scottov Alien, nipošto ne ide u tom smjeru. Oduševila me i fenomenalna ideja i twist na kraju na kojeg sam sumnjao, ali ga uopće nisam očekivao. Hodite pogledati ovaj film, jer se stvarno radi o jednom od boljih filmova ove godine te vrste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.